{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Napad na novinare je napad na istinu'

S
18.3.2009. u 19:10
0
24
'Napad na novinare je napad na istinu'
0
'Napad na novinare je napad na istinu'
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić najoštrije osuđuje brutalni napad na novinara magazina „60 munuta“ Slobodana Vaskovića i predsjednika nevladine organizacije „Pokret za promjene“ Nikole Sekulovića, koji se desio u Trebinju.
Komšić taj događaj smatra još jednim od niza napada na istraživačko novinarstvo i slobodu medija uopće, te očekuje da nadležne institucije što prije provedu istragu i kazne počinitelje ističući da je napad na novinare posebno opasan za društvo.

Komšić naglašava kako su novinari u BiH često mete prijetnji i fizičkih napada onih kojima ne odgovara njihovo pisanje, jer razotkrivaju kriminal, korupciju i druge nepravilnosti i anomalije u bh.društvu.

“Nezavisno novinarstvo i slobodni mediji ni u kojem slučaju ne smiju pokleknuti pred napadima i pritiscima, a napad na medije i nevladine organizacije istovremeno predstavlja i napad na istinu koja nam je danas prijeko potrebna”, naglašava član državnoga Predsjedništva Komšić.

Dodaje kako ovakvi i slični napadi, nažalost, predstavljaju logičnu posljedicu, imajući u vidu ponašanje aktuelne vlasti koja je ostala nijema i na dosadašnje prijetnje i napade na novinare.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić još jednom izražava svoju punu podršku svim novinarima u BiH i naglašava kako su sloboda riječi i nezavisno novinarstvo temeljno demokratsko načelo svakog društva, te da BiH nikako ne bi smjela predstavljati izuzetak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: