BiH
0

Napad na fra Miju Džolana je za svaku osudu

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Ivica Šarić i ministar unutrašnjih poslova Željko Mijatović obišli su danas provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene Miju Džolana, kojeg su u utorak dva sata iza ponoći napale dvije nepoznate osobe prijeteći mu pištoljem.

Kako smo saznali od fra Džolana, naoružani razbojnici u objekt su ušli kroz prozor, te ga zatekli na spavanju u jednoj od soba. „Probudili su me prijeteći mi pištoljem i tražeći novac. Iako sam bio u stanju šoka, uspio sam uvjeriti razbojnike da nemam novca kod sebe, nakon čega su me udarili pištoljem i pobjegli praznih ruku“, ispričao je Džolan, te dodao kako ovaj napad na njega nema karakter napada na Hrvate, katolike ili fratre, jer sve ukazuje da je riječ o koristoljublju.

Predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Ivica Šarić i ministar unutrašnjih poslova KS Željko Mijatović osudili su ovaj napad na fra Džolana, koji se desio u našem glavnom gradu.

"Ovaj napad je za svaku osudu. Volio bih da do ovoga nikada nije došlo, ali sam siguran kako se iza ovoga kriju sitni, pljačkaški interesi, te se nadam da će počinioci biti brzo uhvaćeni “, rekao je predsjedavajući Zvizdić, te dodao kako se zbog napada na fra Džolana osjeća nelagodno, jer u Sarajevu ljudi godinama žive zajedno, poštujući jedni druge. „I zbog toga me je ovakav čin zatekao“, istakao je Zvizdić.

Svakodnevne statistike ukazuju na to da je došlo do povećanja maloljetničke delikvencije, i to ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u Federaciji Bosne i Hercegovine, a to predstavlja općedruštveni problem.

Predsjedavajući Zvizdić, dopredsjedavajući Šarić i ministar Mijatović obećali su fra Džolanu da uvijek može računati na njihovu pomoć, te još jednom izrazili žaljenje zbog napada koji se desio u kući Provincijalata Bosne Srebrene.