{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Namik Kabil snima film "Sex planeta"

o
oslobodjenje.com.ba
12.1.2003. u 02:11
0
0
Namik Kabil snima film "Sex planeta"
0
Namik Kabil snima film "Sex planeta"
Sex planeta je naziv kratkog igranog filma Namika Kabila koji se u petak počeo snimati u Ljubljani. To je zapravo pilot-projekt kojim će se Kabil predstaviti British Film Councilu, potencijalnom engleskom koproducentu za njegov dugometražni igrani film Kod amidže Idriza, koji se treba snimati u augustu u Sarajevu. Englezi su insistirali na ovom pokaznom radu prije odluke o sufinansiranju Kabilova dugometražnog filma.
Sex planeta snimat će se u Ljubljani u naredna tri dana. S obzirom da je radnja ovog kratkog filma smještena u ljeto, a zbog snijega nisu u mogućnosti snimati u eksterijeru, Kabil i ekipa filma snimanje su započeli u ljubljanskom novootvorenom studiju Viba filma.

"Snimati u ovakvom studiju zapravo je luksuz, pogotovo jer je rijec o Kabilovom prvom kratkom igranom filmu. To je privilegija, jer je riječ o super modernom studiju sa novom tehnikom i opremom, a svima nam je veliko zadovoljstvo raditi u takvim uvjetima.", rekao je Čedomir Kolar, producent Kabilovog dugometražnog filma Kod amidže Idriza.

Na filmu Sex planeta angažovana je ekipa od tridesetak ljudi, a glumačku ekipu čine Branko Đurić, koji će tumačiti i glavni lik u dugometražnom filmu, Tanja Ribić i popularni slovenski pjevač Manjifiko. Produkciju filma radi Studio May s glavnim producentom Dunjom Klemenc, koji su bili producenti i Oskarom nagrađenog filma Ničija zemlja režisera Danisa Tanovića.

Sex planeta snimat će se do ponedjeljka, a dan kasnije odlazi na montažu. Kabil se nada da ce sve proteći bez teškoća. "Nadam se će ovaj film zadovoljiti engleske producente i da ce snimanje filma Kod amidže Idriza započeti u planiranom roku, u augustu.", kaže Kabil. Kod daidže Idriza u potpunosti ce se snimati u Sarajevu, tačnije u jednoj staroj bosanskoj kući na Vratniku, a to je priča o posljedicama koje rat ostavlja na ljude s tužnim pogledom na razoreni i napaćeni grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: