|

Nalog supervizorice Johnson ukida entitetske zakone

Nalog supervizorice Johnson ukida entitetske zakone
0
F
FENA
4.8.2006. u 14:52
0
komentara
0

dijeljenja
Nalog supervizorice Johnson ukida entitetske zakone
Supervizorica za Brčko Susan Johnson izdala je danas Nalog kojim se ukida primjena entitetskih zakona na području Brčko distrikta i proglašava prestanak pravnog značaja međuentiteske granice na području Brčko distrikta.
Ovaj nalog proistekao je iz konačne Arbitražne odluke koja predviđa ukidanje međuentitetske granice i donošenje jedinstvenih zakona Distrikta na cijelom tom području i on će zamijeniti postojeće entitetske zakone.

"Sve dok ne budu doneseni novi zakoni Distrikta kojima će biti zamijenjeni ukinuti entitetski zakoni, postojeći zakoni Distrikta, države i Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine koji se primjenjuju u Distriktu, dovoljni su da reguliraju oblasti djelovanja obuhvaćene entitetskim zakonima koje ovaj nalog ukida", priopćeno je iz Ureda supervizorice Johnson.

Entitetski zakoni navedeni u Aneksu ovog naloga supervizorice bit će odmah preuzeti kao zakoni Brčko distrikta i primjenjivat će
se na cijelom području Distrikta. Ovi zakoni ostat će na snazi sve dok ne budu izmijenjeni ili ukinuti od strane Skupštine Brčko distrikta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.