{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nalog supervizorice Johnson ukida entitetske zakone

F
4.8.2006. u 14:52
0
0
Nalog supervizorice Johnson ukida entitetske zakone
0
Nalog supervizorice Johnson ukida entitetske zakone
Supervizorica za Brčko Susan Johnson izdala je danas Nalog kojim se ukida primjena entitetskih zakona na području Brčko distrikta i proglašava prestanak pravnog značaja međuentiteske granice na području Brčko distrikta.
Ovaj nalog proistekao je iz konačne Arbitražne odluke koja predviđa ukidanje međuentitetske granice i donošenje jedinstvenih zakona Distrikta na cijelom tom području i on će zamijeniti postojeće entitetske zakone.

"Sve dok ne budu doneseni novi zakoni Distrikta kojima će biti zamijenjeni ukinuti entitetski zakoni, postojeći zakoni Distrikta, države i Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine koji se primjenjuju u Distriktu, dovoljni su da reguliraju oblasti djelovanja obuhvaćene entitetskim zakonima koje ovaj nalog ukida", priopćeno je iz Ureda supervizorice Johnson.

Entitetski zakoni navedeni u Aneksu ovog naloga supervizorice bit će odmah preuzeti kao zakoni Brčko distrikta i primjenjivat će
se na cijelom području Distrikta. Ovi zakoni ostat će na snazi sve dok ne budu izmijenjeni ili ukinuti od strane Skupštine Brčko distrikta.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: