Nakon više od 20 godina: "Vraćeno" tramvajsko stajalište kod Vijećnice

F
FENA
31.12.2015. u 13:25
7
43
Nakon više od 20 godina: "Vraćeno" tramvajsko stajalište kod Vijećnice
7
Nakon više od 20 godina: "Vraćeno" tramvajsko stajalište kod Vijećnice
Nakon više od 20 godina tramvajsko stajalište kod Vijećnice vraćeno je na staro mjesto, koje je zbog bezbjednosti građana bilo izmješteno kod novog mosta ispod Vijećnice.
Kao što je svima poznato ovo tramvajsko stajalište je bilo pomjereno zbog bezbjednosti pješaka i saobraćaja, jer je Vijećnica koja je stradala tokom posljednjeg rata bila ograđena i zbog toga je prolaz pješacima bio onemogućen.

Šef Sektora za poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad Adil Aljić kazao nam je da neprestano dobiva poziva od građana koji se zahvaljuju na vraćanju tramvajskog stajalište kod Vijećnice na staro mjesto."Građani mjesne zajednice Babića bašča i svi koji žive u neposrednoj blizini, sada brže i bezbjednije odlaze na posao, a djeca u školu. Ne moraju više prelaziti frekventnu saobraćajnicu kod novog mosta ispod Vijećnice gdje je bilo izmješteno stajalište više od 20. godina. Od sada sa Šeher-ćehajinog pješačkog mosta mogu bezbjedno ući u tramvaj“, kazao je Aljić. Dodao je kako je vraćanje tramvajskog stajališta posebno bilo važno za starija lica, invalide i djecu.


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: