Potočari
127

Nakon vijesti o neuređenosti Memorijalnog centra, predsjednik UO Nisvet Mujanović podnio ostavku

Klix.ba
Nakon objave portala Klix.ba o neuređenosti Memorijalnog centra Srebrenica Potočari, o čemu isključivu nadležnost imaju službe ovog centra, iako nije isključiva nadležnost Upravnog odbora, predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović je podnio ostavku kao znak moralnog čina.
Nakon saznanja o ostavci, provjerili smo sa, sada već bivšim predsjedavajućim Nisvetom Mujanovićem koji nam je potvrdio naša saznanja i istakao:

"Gledao sam majke koje su došle da posjete svoje sinove za Bajram, da se ispričaju s njima. Njihovi bajrami su godinama isti. Tužni, suzni i bolni. Zar mi nismo mogli pripremiti adekvatno šehitluke da ta majka može sjesti na zemlju bosansku i izjadati svoju dušu svom jedincu. Moralno i jedino ispravno je bilo da podnesem ostavku bez obzira da li je zatečeno stanje opravdano vremenskim uslovima ili ne. Valjda.", kazao nam je.

Podsjetimo, trava u mezarju Memorijalnog centra Potočari - Srebrenica nije bila pokošena uoči Ramazanskog bajrama. Mezari su bili nepristupačni i zarasli u travu uprkos činjenici da se jučer obilježavao Dan šehida.

U Memorijalnom centru Potočari 13 radnika je zaposleno na održavanju.