Obraćanje javnosti
263

Nakon tri godine javnosti se obratila Alisa Mutap: Muriz Memić nikada nije došao da razgovaramo

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U prvom obraćanju javnosti Alisa Mutap, djevojka koja je kobne noći bila sa Dženanom Memićem koji je preminuo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, odlučila je otvoriti dušu i progovoriti o svemu što se dešava u ovom slučaju, a vezano je za nju.

Alisa Mutap je pismo dostavila na adresu našeg portala, a prenosimo ga u cijelosti:

"Ja, Alisa Mutap, želim da se obratim javnosti, a u vezi sa slučajem 'Dženan Memić' i javnih istupanja i prozivanja mene od porodice Memić i njihovih sljedbenika, što traje već skoro tri godine. Teško je napisati sve što želim reći i odgovoriti na sva pitanja u samo jednom obraćanju, ali neka ovo bude početak", napisala je u uvodu pisma.

Ona je istakla da nije javno istupala skoro tri godine.

"Bez obzira na sve što je o meni tvrđeno, prvobitno zbog rahmetli Dženana, ali i radi istrage koja se provodila, a kasnije i sudskog postupka protiv Seferovića, što sada smatram greškom, jer sam ostavila prostor za sumnje i pravljene raznih teorija zavjere u javnosti po navođenju i dezavuisanju javnosti porodice Memić. Izvorno mi nije bila jasna motivacija za ovakvo postupanje, ali je predizborna kampanja (i njeni učesnici) zaista puno objasnila. Sam datum "skupa", protesti na dan prije predizborne šutnje, je dovoljan pokazatelj stvarnih motiva i nalogodavaca ovih postupaka", poručila je.

Kompletno pismo možete pročitati iznad u našoj fotogaleriji.