Više nije šefica kabineta
49

Nakon što ju je Čović izbacio iz HDZ-a, Tonki Krešić - Gagro otkaz dala i Borjana Krišto

M. G.
Tonka Krešić - Gagro u duštvu Dragana Čovića (Foto: Hercegovinainfo)
Tonka Krešić - Gagro u duštvu Dragana Čovića (Foto: Hercegovinainfo)
Tonka Krešić - Gagro smijenjena je s mjesta šefice kabineta predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, saznaje Klix.ba.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, novi šef kabineta Krišto bit će Niko Duvnjak, koji je trenutni savjetnik predsjedavajuće Vijeća ministara.

Podsjećamo predsjednik HDZ-a Dragan Čović izbacio je Krešić - Gagro iz stranke krajem septembra. Čović je Krešić - Gagro zamjerao odnose sa strancima, odnosno lobiranje suprotno HDZ-ovim interesima.

Iako se tada vjerovalo da će Krešić - Gagro odmah biti smijenjena sa funkcije šefice kabineta Krišto to se tada nije desilo, a na tadašnji upit smo dobili odgovor da Krešić - Gagro ostaje šefica kabineta. No to je, očigledno, bilo kratkog vijeka.

Krešić Gagro bila je jedna od glavnih Čovićevih političkih uzdanica, a koliko je povjerenje imala govori i činjenica da mu je bila šefica ureda dok je bio član Predsjedništva BiH.

Spominjala se kao kandidat za različite političke pozicije kao što je ministrice pravde u FBiH te premijerke HNK-a, međutim ništa od toga se nije dogodilo, a očigledno se i neće dogoditi.