Više testiranja
135

Nakon što je virus ušao u Skupštinu Kantona Sarajevo testirao se i ministar policije

B. R.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini je u posljednjih nekoliko dana znatno povećan. Među zaraženima su i pojedini političari u Kantonu Sarajevo. Provjerili smo navode da su još neki kantonalni funkcioneri zaraženi COVID-19.
Ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko, uposleni u njegovom kabinetu i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić su osobe za koje su postojale glasine da su zaražene ovim virusom.

Iz Press službe Kantona Sarajevo nam je rečeno da je ministar Jusko testiran i da je test negativan. Istaknuto je da je iz MUP-a testirano 15 osoba i svi su negativni. Čekaju se rezultati za još dvije osobe. Ministar Kapidžić nije testiran i nema simptome. Poručeno nam je da "sasvim normalno radi".

Podsjećamo, danas je potvrđeno da je predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik pozitivan na koronavirus. Prisustvo virusa je potvrđeno i kod funkcionera Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića i Tarika Stambolića. Njihov stranački kolega Nermin Muzur je u izjavi za naš portal rekao da će se danas testirati.

Koronavirusom je zaražen i direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić. Pitali smo da li je još neko od uposlenika ove zdravstvene ustanove zaražen. Odgovoreno nam je da se to "ne može potvrditi" i da se vršilo testiranje radnika.

U Bosni i Hercegovini su danas registrovana 93 nova slučaja zaraze koronavirusom - 33 osobe su zaražene u FBiH, a ostatak u drugom bh. entitetu.