"Popravio se"
452

Nakon što je jučer izostavio BiH iz zahvalnice, Erdogan danas "ažurirao" listu

M. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Turske Recep Tayip Erdogan objavio je danas još jednu listu prijateljskih zemalja kojima je iskazao zahvalnost izrazima saućešća povodom nesreće u rudniku uglja u Amsaru na sjeveru Turske.
Među zastavama zemalja kojima je Erdogan u drugoj objavi uputio riječi zahvale, ovaj put se našla i zastava Bosne i Hercegovine, zajedno sa Japanom, Češkom i Portugalom, kao i Iranom, Bolivijom, Kubom, Dominikanskom Republikom, Venecuelom, Kostarikom, Čileom, Kolumbijom i drugim.
Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik poslali su jučer u ime građana BiH izraze saučešća povodom nesreće u rudniku uglja u Amsaru na sjeveru Turske.

Erdogan je jučer na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio da se zahvaljuje zemljama koje suosjećaju s Turskom, uz fotografiju na kojoj se nalaze zastave država koje su Turskoj izrazile saučešće.

Međutim, na njoj nije bila zastava Bosne i Hercegovine, što je izazvalo čuđenje uzevši u obzir tradicionalno dobre odnose dvije zemlje.