Stanarska prava
13

Nakon srebreničke priče o "birokratskoj grešci": Mujić odbacio Mejrićeve tvrdnje

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon priče o Nedžadu Mejriću koji je u Srebrenici birokratskom greškom ostao bez krova nad glavom našoj redakciji javio se prozvani komunalni inspektor Mirsad Mujić koji je želio ispričati svoju stranu priče.
"Ja živim u općinskom stanu, imam ugovor i redovno izmirujem sve obaveze ugovora. Nemam nikakav problem s gospodinom koji traži svoja prava, tako da mi nije jasno zbog čega ste sve strijele ispalili prema meni", izjavio je Mujić.

On je kazao da je tačno da ima kuću u Živinicama, ali da je još uvijek gradi vlastitim sredstvima iz kredita, a ne donacijama kako je naveo Nedžad Mejrić.

Također ističe da je jedina tačna informacija da njegova sestra u Živinicama živi kao podstanar i radi u kiosku kao trgovac, a ne u Holandiji. Mejrićeve tvrdnje da je porodica Mujić i u Srebrenici kupila kuću, prema Mujićevim riječima, ne stoje, jer je po želji njihovog oca, koji je ubijen u ratu 1992. godine, taj objekt pripao Mirsadovoj sestri.

Podsjetimo, porodica Nedžada Mejrića u Srebrenici je 1980. godine dobila stan na trajno korištenje uz stanarsko pravo. U međuvremenu, Općina je stan pod zakup dala porodici Mujić.

Mejrić kaže da je do kraja mjeseca podstanar u jednom stanu, a onda će završiti na ulici. Ističe kako načelnik Općine Mladen Grujičić ne želi raskinuti ugovor o zakupu s Mujićem.