Zaštita od klevete
28

Nakon spornih izjava Milanko Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić najavio je da će tužiti šeficu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić.

Iz Tužilaštva BiH su kratkoj izjavi za BN potvrdili da će Kajganić zaštitu od klevete i uvrede potražiti u nadležnom sudu u entitetu Republika Srpska.

"S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Republici Srpskoj", rekli su iz Tužilaštva BiH za BN.

Vulić je rekla da se Kajganić "morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova 'pravila igre', primiti fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste", nazvavši ga izdajnikom svog naroda.

"I to onog za koji važi stara narodna izreka: 'Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena'", rekla je Vulić.

Vulić je imala poruku za Kajganića i poručila mu da razmisli dobro šta radi te se sjeti stare poslovice.

"Svaka sjekira sebi malj odsječe. Pametnom dosta", rekla je.

Osim toga, ranije ga je optužila za rušenje ustavnog poretka BiH te je poručila da njega treba hapsiti jer osporava odluke Narode Skupštine Republike Srpske.

Kajganić se na meti napada našao nakon što protiv lidera SNSD-a podignuta optužnica za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmitda.