|

Nakon Skupštine USK i Gradsko vijeće Bihaća odgodilo sjednicu

Nakon Skupštine USK i Gradsko vijeće Bihaća odgodilo sjednicu
9
M. N.
25.9.2019. u 21:40
8
komentara
9

dijeljenja
Nakon Skupštine USK i Gradsko vijeće Bihaća odgodilo sjednicu
Sjednica Gradskog vijeća Grada Bihaća koja je trebala biti danas, nije održana jer predloženi dnevni red nije dobio potrebnu većinu glasova. O terminu i dnevnom redu nove sjednice u narednim danima raspravljat će Kolegij GV Bihać.
Zanimljivo je da je jučer trebala biti održana sjednica skupštine USK koja također nije održana, a zbog političke krize koja potresa ovaj kanton.

Većinu u GV-u Bihać čini Pomak (pet, bivši članovi GS-a), "Bihać zajedno (dva, bivši članovi DF-a), SDP (pet) i ASDA (pet), a u vijeću su i SDA (11) i SBB (dva).

Iz SDA već mjesecima govore kako većina ne postoji u ovom vijeću, ali ni u kantonu.

Trenutno vlast u USK čini šest stranaka koje predvodi A-SDA, koja i ima premijersku funkciju i šest zastupnika u Skupštini USK. U vlasti još učestvuju Pomak koji ima dva zastupnika, SBB dva, SDP četiri, Naša stranka jednog i Nezavisni blok jednog.

Na sjednici GV-a je trebalo biti razmatrano devet tačaka, ali je za glasalo 15, dok je protiv bilo 11 vijećnika. Posljednja sjednica održana je 16. jula.Šef Kluba SDA u Skupštini USK Jasmin Musić izjavio je jučer kako će SDA u narednom periodu raditi na sklapanju nove skupštinske većine te da su neki razgovori već obavljeni.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...