|

Nakon razgovora s ambasadorima Kvinte Dodik se sastao i sa Ivancovom

Nakon razgovora s ambasadorima Kvinte Dodik se sastao i sa Ivancovom
76
S
SRNA
13.2.2020. u 21:07
175
komentara
76

dijeljenja
Nakon razgovora s ambasadorima Kvinte Dodik se sastao i sa Ivancovom Foto: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik organizovao je radnu večeru za ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova tokom koje ga je upoznao o stavovima zvaničnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu RS-a.
U toku radne večere u Istočnom Sarajevu član Predsjedništva prenio je ambasadoru Ivancovu zaključke sa jučerašnjeg sastanka zvaničnika Republike Srpske, te da RS ostaje pri stavu da njeni predstavnici u zajedničkim institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Dodik je naglasio da će ovaj zaključak biti potvrđen na posebnoj sjednici parlamenta Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana u ponedjeljak, 17. februara.

On je pojasnio da je ovaj zaključak uslijedio nakon odluke Ustavnog suda BiH da je član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS-a kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed RS-a u suprotnosti sa Ustavom BiH, odnosno da je Ustavni sud utvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine.Radna večera sa ambasadorom Rusije upriličena je u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte koji je održan u Sarajevu na poziv člana Predsjedništva BiH.

Prema saznanjima Srne, Dodik je upoznao i ambasadore SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije i EU o stavovima zvaničnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH.
Prijavi grešku


Komentari (175)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...