|

Nakon ranog proljeća snijeg zavejao planine u BiH i zabijelio brojne gradove

Nakon ranog proljeća snijeg zavejao planine u BiH i zabijelio brojne gradove
19
Dž. L.
23.3.2020. u 07:29
39
komentara
19

dijeljenja
1/10 Foto: D. S./Klix.ba
2/10 Foto: D. S./Klix.ba
3/10 Foto: D. S./Klix.ba
4/10 Foto: D. S./Klix.ba
5/10 Foto: D. S./Klix.ba
6/10 Bjelašnica
7/10 Vlašić
8/10 Jahorina
9/10 Foto: D. S./Klix.ba
10/10 Foto: D. S./Klix.ba
Nakon sunčanih proljetnih dana uz pad temperatura snijeg je ponovo zabijelio veliki broj gradova u Bosni i Hercegovini te nas podsjetio da ćemo još malo pričekati do dolaska ljeta.
Bijeli prekrivač najviše je prekrio bosanskohercegovačke planine, ali se spustio i u nizine. Tako i glavni grad naše zemlje ovog ponedjeljka odiše zimskim jutrom.

Kamere na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Vlašiću prikazuju da snijeg i dalje pada na našim planinama. Prema najavama meteorologa, tako će se nastaviti i narednih dana.

Podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda prikazuju da visina snijega na Bjelašnici jutros iznosi 43 centimetra, u Bugojnu pet centimetara, na Ivan-sedlu sedam centimetara te u Zenici dva centimetra.

Temperatura zraka u BiH jutros se kreće između -6 i 0, a na jugu do 5 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka danas će se kretati uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 9 stepeni celzija.

Oblačno vrijeme sa snijegom nastavlja se i narednih dana kada je izgledno formiranje snježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša, a očekuje se i pad temperature za još nekoliko stepeni. Meteorolozi najavljuju i jake udare vjetra.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...