Ministar potvrdio
123

Nakon pisanja portala Klix.ba policija intenzivno traga za nesavjesnim vozačima iz Rajlovca

Klix.ba
Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon pisanja portala Klix.ba o preticanju kilometarske kolone u sarajevskom naselju Rajlovac, obećao je da će sve učiniti kako bi se nesavjesni vozači kaznili. On nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je već utvrđena adresa stanovanja jednog počionica.
"Tražio sam da se utvrdi identitet vozača sa snimka i da se postupi u skladu sa Zakonom. Dragi građani, budite naši partneri, prijavljujte, pomozite. Ovo je vaša policija. I služi vama", napisao je ministar Katica na svom Facebook profilu.

U međuvremenu, on je za portal Klix.ba potvrdio da je već ustanovljena adresa stanovanja vozača Audija 80 i da se trenutno radi na utvrđivanju njegovog identiteta.

"Ja sam na osnovu vašeg članka tražio od policijskog komesara da se promptno utvrdi identitet vozača i trenutno je pronađena adresa stanovanja osobe koja je najvjerovatnije vlasnik automobila Audi 80 te su na taj način poduzete zakonske radnje prema izvršiocu ovog prekršaja. Trenutno se radi na utvrđivanju identiteta vozača. Što se tiče drugog vozila koje je počinilo prekršaj, ne vide se registarske oznake tako da je teže doći do njega, ali radit će se sigurno i na njegovom pronalasku", kazao je Admir Katica za Klix.ba.