BiH
1

Nakon "paljenja" automobila i političke optužbe u Trebinju

FENA
Trebinje
Trebinje
Nosilac liste PDP- a za Narodnu skupštinu u izbornoj jedinici devet i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević organizirao je danas konferenciju za novinare povodom sinoćnjeg paljenja automobila Rajke Andrić koja je nedavno iz SNSD-a prešla u PDP.

Vučurević je naveo da ne može da dozvoli da se neko u Trebinju boji da izađe iz kuće ili da će mu automobil biti zapaljen zbog političkog mišljenja.

"Toga ima jako puno u Trebinju. Naoružane grupe ljudi hodaju gradom i prijete našim aktivistima, zapaljen je automobil. Očigledno je da je njima sve dozvoljeno pošto su pod zaštitom vladajuće garniture. Policija umjesto da štiti građane, čuva bilborde, ustvrdio je Vučurević.

Dodao je da su iz gradske uprave uputili pismo Okružnom tužilaštvu u Trebinju i CJB Trebinje u kojem pozivaju da se hitno pronađu počinioci koji uništavaju tuđu imovinu.

"Ukoliko u roku od 24 sata ne dobijemo odgovor od Okružnog tužilaštva i CJB Trebinje donijet ćemo odluku o sazivanju vanredne Skupštine na kojoj ćemo se odrediti o mogućem načinu pravljenja nekih sigurnosnih struktura koje mogu da ovom gradu donesu mir i da zaštite sve građane jednako, a ne samo one koji misle kao što misle u SNSD-u", ustvrdio je Vučurević.

S druge strane, Vladislav Vladičić, šef Izbornog štaba SNSD-a za izbornu jedinicu 9 istakao je da ova partija nema namjeru da bilo kakvim nečasnim radnjama, a pogotovo paljenjem automobila, kako je naveo, kvari svečarsku atmosferu koja se osjeti od početka predizborne kampanje.

"Od samog početka predizborne kampanje nismo provocirali druge, nismo ugrožavali imovinu, cijepali plakate, a nismo ni govorili neprimjerene riječi protiv naših protivnika. Ne pada nam na pamet da slavlje koje pripremamo za 13. oktobar pokvarimo paljenjem automobila jedne osobe koja, iako ništa loše ne mislim o njoj lično, u političkom smislu nama kao stranci ništa ne znači", rekao je Vladislav Vladičić.

Pozvao je istražne organe da što prije ispitaju ko je odgovoran za paljenje automobila i o tome obavijeste javnost.