|

Nakon optužbi majke, utvrđuje se odgovornost doktorice banjalučke bolnice

Nakon optužbi majke, utvrđuje se odgovornost doktorice banjalučke bolnice
6
F
FENA
20.1.2016. u 20:02
32
komentara
6

dijeljenja
Nakon optužbi majke, utvrđuje se odgovornost doktorice banjalučke bolnice Klinički centar Banja Luka
Univerzitetski klinički centar Republike Srpske pokrenuo je postupak utvrđivanja odgovornosti za koruptivna djela doktorice Vesne Novaković u skladu s navodima Aleksandre Vesić, da su doktorici Novaković morali platiti da njihovu bebu uputi u Beograd.
Iz banjalučke bolnice tvrde sa će, ukoliko bude utvrđena odgovornost, postupiti u skladu s važećim propisima. Navode i da se liječenje i tok bolesti pacijenta ne može dovesti u vezu s incidentom, odnosno pojavom tragova ulja u sistemu za proizvodnju i distribuciju komprimovanog zraka.

"Univerzitetski klinički centar će, kao i do sada, nastaviti liječenje ovog pacijenta u skladu s pravilima medicinske struke i profesionalne odgovornost", stoji u saopćenju Univerzitetsko kliničkog centra RS.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra ističu da nemaju saglasnost majke pacijenta da javno iznose detalje o njegovom zdravstvenom stanju, što bi, tvrde, bolje razjasnilo ovu situaciju.

Aleksandra Vesić, majka bebe koja je bila na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za dječije bolesti, progovorima je u izjavi pojedinim medijima u RS o lošim uvjetima na pojedinim odjelima banjalučke bolnice gdje bila smještena tokom održavanja trudnoće, a zatim i njena beba, koja je u 27. danu života poslata na liječenje u Beograd.

Ispričala je i da je jedna doktorica tražila novac da se dijete otpusti i prebaci u Beograd te da će zbog toga podnijeti tužbu.

Vasić je rekla da je dijete, tek nakon kvara na respiratorima u banjalučkoj bolnici, upućeno u Beograd i to, kako je navela, u katastrofalnom stanju, gdje, kako je rekla, tek u Institutu za majku i dijete vraćeno u život.

Tvrdi da su joj prijetili pojedinci iz Univerzitetsko kliničkog centra RS, ali da neće odustati od tužbe.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...