Konačno ljeto
1

Nakon obilnih padavina: Od sutra sunčano vrijeme i temperature do 36 stepeni

S.H.P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Poslije obilnih padavina zbog kojih je u našoj zemlji izdato narandžasto upozorenje, prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda u narednom periodu nas očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme.

U ponedjeljak će u BiH vrijeme biti uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U utorak, 28. jula u našoj zemlji će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Srijeda će također biti sunčana, uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu i sjeveru do 36 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu oblačnost očekuje nas i u četvrtak 30. jula. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna između 26 i 32, na jugu i sjeveru do 36 stepeni.