Biciklistička utrka
222

Nakon jučerašnjeg saobraćajnog kolapsa i danas se zatvara više ulica u Sarajevu

M. G.
Jučerašnje gužve na sarajevskim ulicama (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jučerašnje gužve na sarajevskim ulicama (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nakon saobraćajnog kolapsa koji je izazvalo zatvaranje ulica u glavnom gradu BiH zbog utrke "UCI Gran Fondo World Championship - Istočno Sarajevo - Sarajevo 2021" saobraćaj će, zbog istog razloga, biti obustavljen i danas od 10 do 17 sati.

Za danas je planirano održavanje utrke "Grandfondo", zbog koje će doći do etapne obustave saobraćaja za motorna vozila bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku asistenciju.

Prema najavama iz Vlade Kantona Sarajevo, u nevedenom periodu zatvoren će biti Put Famosa i to od entiteske linije do kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta, kao i Hrasnička cesta, od kružne raskrsnice sa ulicom Put Famosa do kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta.

Također saobraćaj će se u tom periodu obustaviti i u Butmirskoj cesti, od kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta do kružne raskrsnice sa ulicom Kasindolska, kao i u Kasindolskoj ulici, na dijelu od kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta duž ograde Međunarodnog aerodroma Sarajevo do spoja saobraćajnice sa ulicom Džemala Bijedića.

Ruta kojom će se kretati biciklisti
Ruta kojom će se kretati biciklisti

U navedenom periodu neće se saobraćati u ulici Džemala Bijedića, od raskrsnice sa ulicom Kasindolska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića. U ulici Ante Babića saobraćaj će biti obustavljen od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do kružne raskrsnice sa ulicom Želimira Vidovića Kelija.

U ulici Želimira Vidovića Kelija neće biti saobraćaja od kružne raskrsnice sa ulicom Ante Babića do entitetske linije, kao i na dijelu regionalnog pravca R446 - put za Trebević koji je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Važno je napomenuti da je jučerašnja obustava saobraćaja izazvala ogromne gužve u Sarajevu zbog čega su iz Vlade KS građani upozorili da pažljivo planiraju kako i kada će se kretati danas u periodu obustave saobraćaja kako ne bi zaglavili u velikim gužvama.