{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon filmova o Izetbegoviću i Karadžiću, stiže film i o Mati Bobanu

17.8.2017. u 12:20
774
302
Nakon filmova o Izetbegoviću i Karadžiću, stiže film i o Mati Bobanu
774
Nakon filmova o Izetbegoviću i Karadžiću, stiže film i o Mati Bobanu
Mate Boban
Nakon svih aktivnosti na bošnjačkoj i srpskoj strani, postoje i najave o snimanju dokumentarnoga filma o Mati Bobanu, ratnom lideru bosanskohercegovačkih Hrvata i utemeljitelju samoproglašene Hrvatske republike Herceg-Bosne.
Postoji spremnost određenih producentskih kuća za snimanje filma o ratnom lideru Hrvata.

"Ako će snimati film o Izetbegoviću i Karadžiću, onda ćemo i mi sigurno snimati film o Mati Bobanu. Logično je da zaokružimo tu trilogiju te pokažemo i našu stranu historije", rekao je za Večernji list glumac Slaven Knezović.

Dodao je kako su ratovi neiscrpan izvor ideja za filmove te kako su bh. Hrvati dužni snimiti jedan takav film.

"Ako mi sada nećemo snimati film, sigurno će neko za 50 godina. Onda je bolje da mi to sada uradimo jer imamo mnogo činjenica o događajima u to vrijeme koje će za nekoliko desetljeća biti zaboravljene. Spreman sam učestvovati u tom projektu. Imamo nekoliko ekipa koje su dovoljno sposobne provesti taj projekt i nadam se kako ćemo se uskoro okupiti i krenuti u njegovu realizaciju", zaključio je Knezović te dodao kako u BiH još uvijek postoje tri istine, tri historije i stoga je važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče.

Podsjećamo, turska televizija započela je snimanje filma o prvom predsjedniku Republike BiH Aliji Izetbegoviću, a RTRS najavljuje kako će snimati film o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: