{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon dženaze u Potočarima: Tišina i smiraj za ubijene Srebreničane

A
11.7.2014. u 20:42
119
Nakon dženaze u Potočarima: Tišina i smiraj za ubijene Srebreničane
119
Nakon što je danas u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari obavljena dženaza za još 175 žrtava, čime se broj do sada ukopanih povećao na 6.241, u Memorijalnom centru je ostala samo tišina i smiraj za ubijene Srebreničane.
Porodice, prijatelji, komšije, rođaci ukopali su svoje najmilije i vratili se svojim kućama u nadi da će počinioci zločina nad Podrinjcima jednoga dana biti kažnjeni.

U mezarju Memorijalnog centra ostalo je 6.066 bijelih nišana i 175 zelenih koji su, nakon 19 godina, danas pronašli svoj smiraj.

Obilježavanje 11. jula 1995. godine, 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica nastavlja se i narednih dana.

Tako će u organizaciji Udruženja porodica žrtava genocida, u nedjelju, 13. jula biti upriličena posjeta masovnim stratištima u Potočarima: zgrada Elektroprenosa, Kravica, Pilica, Brana, Petkovci, Branjevo, Orahovac i Kasaba.

U istoj organizaciji, u četvrtak, 17. jula planirana je posjeta stratištu u Trnovu.

U subotu, 2. augusta, bit će upriličeno svečano otvaranje obnovljene džamije porušene tokom genocida u Srebrenici u Daljegošti. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: