Sarajevo
106

Nakon dva mjeseca radova: Ulica Koševo od sutra u funkciji za saobraćaj

A. D.
Tokom dana planirano je okončanje radova na postavljanju završnog sloja asfalta duž Ulice Koševo između raskrsnice s ulicama Bolnička i Patriotske lige do Ulice Sutjeska, čime je zvanično realizovan projekat rekonstrukcije ovog dijela pomenute saobraćajnice, asopćeno je iz Općine Centar.

Od sutra, očekuje se normalizacija saobraćaja motornih vozila duž Ulice Koševo koje je tokom trajanja radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, bilo u potpunosti obustavljeno.

Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo su za obnovu ovog dijela Ulice Koševo i dijela Bolničke ulice iz svojih budžeta izdvojili nešto više od 704.000 KM.

Tokom realizacije prve faze pomenutog projekta uklonjen je oštećeni asfalt i kolovozna konstrukcija, te je postavljen novi tamponski sloj debljine 30 cm. Također je urađena zamjena poklopaca, slivnika, rešetki, te nivelacija šahtova na novu kotu, nakon čega su postavljena dva sloja najkvalitetnijeg SMA asfalta ukupne debljine 14 cm.

Izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće „Grakop“ iz Kiseljaka dok je za nadzor bila zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Također je ovom prilikom urađena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od 270 metara gdje je izvođač i nadzor bilo Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a finansijer rekonstrukcije mreže je bilo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Popravljanje ulice Koševo počelo je 24. jula.