{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naknada za nezaposlenost pravo svih osoba bez posla

F
4.4.2007. u 12:10
0
0
Naknada za nezaposlenost pravo svih osoba bez posla
0
Naknada za nezaposlenost pravo svih osoba bez posla
Udruženje nezaposlenih u BiH pozdravlja aktivnosti Vlade Federacije BiH u cilju rješavanja materijalnog statusa demobiliziranih boraca ovog entiteta, a posebno dogovor o isplati naknada za nezaposlene demobilizirane borce.
Udruženje, međutim, u saopćenju za javnost, postavlja pitanje šta je s ostalim nezaposlenim osobama i kada će i one kao u svim evropskim državama početi da primaju naknadu za nezaposlenost.

Udruženje nezaposlenih podsjeća da u FBiH živi više od 370.000 osoba bez zaposlenja, te da demobilizirani čine oko četvrtinu tog broja – oko 80.000.

- Znači da je za 290.000 nezaposlenih ostao još neriješen problem novčanih naknada. Većina ovih osoba su žene i mladi koji su u vrijeme rata bili maloljetni. Stoga, kriterij učešća u ratu smatramo tek prijelaznim, a od vlasti u oba entiteta očekujemo da u budžetima za narednu godinu predvide iznose za sve nezaposlene, bez obzira na to da li su od 1992. do 1995. godine bili u ratu, kod kuće čuvali djecu ili upravo bili djeca, navode iz Udruženja nezaposlenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: