{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naknada za nezaposlenost pravo svih osoba bez posla

F
4.4.2007. u 12:10
0
0
Naknada za nezaposlenost pravo svih osoba bez posla
0
Naknada za nezaposlenost pravo svih osoba bez posla
Udruženje nezaposlenih u BiH pozdravlja aktivnosti Vlade Federacije BiH u cilju rješavanja materijalnog statusa demobiliziranih boraca ovog entiteta, a posebno dogovor o isplati naknada za nezaposlene demobilizirane borce.
Udruženje, međutim, u saopćenju za javnost, postavlja pitanje šta je s ostalim nezaposlenim osobama i kada će i one kao u svim evropskim državama početi da primaju naknadu za nezaposlenost.

Udruženje nezaposlenih podsjeća da u FBiH živi više od 370.000 osoba bez zaposlenja, te da demobilizirani čine oko četvrtinu tog broja – oko 80.000.

- Znači da je za 290.000 nezaposlenih ostao još neriješen problem novčanih naknada. Većina ovih osoba su žene i mladi koji su u vrijeme rata bili maloljetni. Stoga, kriterij učešća u ratu smatramo tek prijelaznim, a od vlasti u oba entiteta očekujemo da u budžetima za narednu godinu predvide iznose za sve nezaposlene, bez obzira na to da li su od 1992. do 1995. godine bili u ratu, kod kuće čuvali djecu ili upravo bili djeca, navode iz Udruženja nezaposlenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: