|

Najtraženiji seksualni predator i silovatelj Michael R. Vucic uhapšen u BiH

Najtraženiji seksualni predator i silovatelj Michael R. Vucic uhapšen u BiH
39
Piše: E. F.
31.12.2014. u 12:52
102
komentara
39

dijeljenja
SAD
Najtraženiji seksualni predator i silovatelj Michael R. Vucic uhapšen u BiH Vucic s porodicom (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Michael R. Vucic, seksualni predator kojeg se sumnjiči za višestruka silovanja u američkoj saveznoj državi Ilinois, uhapšen je u BiH, a na osnovu naloga Okruga Lake, Illinois te je danas i isporučen SAD-u.
Vucica je uhapsila Služba za poslove sa strancima BiH 12. decembra u blizini Mostara, zbog optužbi da je počinio predatorski kriminalni seksualni napad i kriminalni seksualni napad u vrijeme kada je bio uposlen kao nastavnik u gradu Lakeside, oblast Illinois.

Jutros je Vucic odveden iz Bosne i Hercegovine pod pratnjom Šerifske službe SAD-a da bi se u Americi suočio sa optužbama.

"Ambasada SAD-a u BiH pozdravlja izuzetan rad Službe za odnose sa strancima koja je pronašla i uhapsila Vucica, kao i Granične policije koja je asistirala u njegovom odlasku. Ovaj slučaj je odličan pokazatelj pozitivne i dugotrajne saradnje Ambasade SAD-a i institucija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Ambasade SAD-a.

Američka policija optužuje učitelja za napad na djevojčicu mlađu od 13 godina s kojom je Vucic, navodno, imao nekoliko seksualnih odnosa u krugu škole. Nakon izlaska na vidjelo ovoga slučaja, policiji su se sa primjedbama na Vucicevo ponašanje javile još dvije učenice. Ovaj hrvatski učitelj u američkoj školi digao je Ameriku na noge zbog ovih optužbi za višestruko seksualno zlostavljanje i bludničenje nad svojom bivšom učenicom, a koje datiraju iz 2012. godine.

Dvije godine nakon zlostavljanja, učenica je sve rekla baki i djedu pa je policija pokucala na Vuciceva vrata. No, u tom trenutku nisu imali naloga za hapšenje , što je on iskoristio i s prvim letom pobjegao u Berlin pa mu se još u avgustu mjesecu izgubio trag.

Sumnjalo se da je u okolini Zagreba, odakle mu je majka, ali se ispostavilo da je u Čitluku, odakle mu je otac, koji je svojedobno ubijen u Americi, gdje je Michael rođen. Nedavno razvedeni Michael Vucic s diplomom llinois State University proteklih 18 godina predavao je u školi Gavin South Middle School iz Inglesidea.
Prijavi grešku


Komentari (102)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...