BiH
0

Najtoplije će biti krajem jula i početkom avgusta

Sarajevo-x.com
Iako je prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda prosječna temperatura u maju bila iznad višegodišnjeg prosjeka, stalne kiše i oscilacije između toplog i hladnog izazivale su prehlade i nervozu. Sudeći prema daljim prognozama, ljeto će biti izuzetno toplo, ali uz stalne kišne i hladnije periode.

"Statističke analize ukazuju da će mjesec juni ove godine, u pogledu temperature, biti nešto iznad višegodišnjeg prosjeka, koji za ovaj mjesec iznosi 17,4 °C. Ukupna količina padavina biće u granicama višegodišnjeg prosjeka. Očekuje nas dosta promjenjivo vrijeme sa mogućim pljuskovima i nepogodama“, stoji na zvaničnoj stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, a podatke nam je potvrdio i meteorolog Željko Majstorović.

Preliminarna prognoza za ljeto 2007. godine predviđa nešto više temperature od višegodišnjeg prosjeka. "Najtopliji dio ljeta bi trebao biti zadnja dekada jula i prva dekada avgusta, kada se očekuju i najviše temperature. Vrijeme će uglavnom biti dosta promjenjivo, ali sa kraćim, izrazito toplim epizodama“, stoji u saopštenju.

Na osnovu ovih podataka moguće je već početi planirati godišnje odmore.

Oni koji se oslanjaju na meteorološka predviđanja sada znaju šta ih čeka, a oni koji vjeruju samo onome što im oči dan za danom vide, mogu se uzdati samo u to da će i ovog ljeta biti svega.