Najopsežnija potraga za dječakom iz Begovog Hana i danas bez rezultata

Najopsežnija potraga za dječakom iz Begovog Hana i danas bez rezultata
58
Piše: E. M.
18.5.2019. u 21:18
13
komentara
58

dijeljenja
Najopsežnija potraga za dječakom iz Begovog Hana i danas bez rezultata Detalj s današnje pretrage obala Bosne (Foto: E. M./Klix.ba)
Najveća potraga za šestogodišnjim dječakom iz Begovog Hana i mladićem koji je nestao u Zavidovićima 2. maja i danas je završena bez pozitivnog ishoda.
Pregledao se svaki metar obale rijeke Bosne, pretraga se vršila i sa čamaca, a više od 120 spasilaca i mještana od rano jutros je bilo na terenu.

U akciji su učestvovale gorske službe spašavanja iz Zavidovići, Žepča, Sarajeva i Zenice, SNIK Atom, Federalna uprava civilne zaštite s jednim čamcimem te volonterski SRK Bosna Zenica s dva čamca, mještani, kao i psi tragači.

Mještani su danas predvođeni obučenim spasiocima pretražili svaki metar obale rijeke Bosne nizvodno od Begovog Hana, a stručna saradnica za Civilnu zaštitu Općine Žepče Blaženka Ramljak je kazala da uprkos uspješnosti realizacije nije ostvaren cilj, a to je pronalazak dvojice nestalih u rijeci Bosni.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


"Danas smo imali pripadnike civilnih zaštita, gorske službe spašavanja, vatrogasce, policajce, lovce, rafting i kajak klubove i ova cjelodnevna akcija je dobro protekla, ali nismo pronašli nestalog dječaka i mladića. Međutim, akcija se nastavlja sutra kada će se područje nizvodno od Begovog Hana pretraživati s čamcima", kazala je Ramljak.

Sutra će na raspolaganju u pretraživanju terena biti i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su već učestvovali u ovoj akciji proteklih dana.Danas je s čamcima detaljno pretraženo područje skoro do Doboja odakle akciju sprovodi Civilna zaštita Republike Srpske.

Vodostaj Bosne opada iz dana u dan, a svi se nadaju da će rijeka uskoro biti i bistrija kako bi ronioci mogli vršiti pretragu u vodi.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...