KB Mostar
0

Najnovijom metodom operirana vratna kralježnica

FENA
Tročlani tim, na čelu s neurokirurgom Nevenom Eškinjom, danas su u Kliničkoj bolnici Mostar najnovijom metodom izvršili operaciju vratne kralježnice.

Kako je u izjavi za novinare kazao dr. Eškinja, radilo se o vrlo složenom operacijskom zahvatu na pacijentu koji je iščašio vratnu kralježnicu između trećeg i četvrtog kralješka.

Pojasnio je da je pacijentu između dva kralješka ugrađena trodimenzionalna titanska mrežica ispunjena s tzv. koštanim čipsovima iz pacijentove zdjelice.

"Nakon toga smo taj dio kralježnice namejestili i učvrstili sa titanskom pločicom i titanskim vijcima", kazao je dr. Eškinja koji radi u Kliničko-bolničkom centru Rijeka, te dodao da se spomenuta medota tek počinje primjenivati u regiji, a po prvu puta u BiH.

"Ovo je moderna metoda koja daje superiornu stabilnost osobi i štiti joj kralježnu moždinu. Osim toga, nakon operacije pacijent se vrlo brzo oporavlja", istaknuo je dr. Eškinja

Doktor Zrinko Brekalo iz Kliničke bolnice Mostar, koji je asistirao u spomenutom operacijskom zahvatu, istaknuo je da je današnji događaj vrlo važan iskorak za kirurgiju na ovim područjima.

"Ovo je veliki doprinos u dugoročnom planu razvoja Kliničke bolnice Mostar", kazao je dr. Brekalo.