|

Najmlađi Zeničani uz sunce i pjesmice slavili dolazak nove godine

Najmlađi Zeničani uz sunce i pjesmice slavili dolazak nove godine
0
Piše: E. M.
31.12.2015. u 14:54
12
komentara
0

dijeljenja
1/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
12/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
13/13 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas je održan novogodišnji program za najmlađe Zeničane koji je organizvalo Udruženje Teatar.
Program za najmlađe Zeničane pripremili su njihovi vršnjaci iz brojnih odgojno-obrazovnih ustanova u Zenici, koji su novogodišnjim pjesmicama, igrokazima i drugim sadržajem poželjeli sreću u 2016. godini.

Pomoć u organizaciji novogodišnjeg programa za djecu dao je i Grad Zenica, a predstavnik Udruženja Teatar Elvir Škiljo za Klix.ba je kazao kako je današnji program najbogatiji od svih do sada organizovanih.

"Uspjeli smo organizovati ovaj novogodišnji program za naše mališane gdje ćemo u našem zabavnom programu imati blizu stotinu učesnika iz brojnih odgojno-obrazovnih ustanova iz Zenice. Uz njihovu pomoć ovaj program će biti po svemu drugačiji i bogatiji od onih koji su organizovani proteklih godina", izjavio je Škiljo.

Program su otvorili članovi dramskog studija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i profesionalni glumci, a prvu tačku su izveli učenici Međunarodne osnovne škole u Zenici. Program su svojim predstavama i interakcijom s najmlađima uljepšali polaznici obdaništa Abakus, Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje i drugi učesnici.

"Situacija je ista kao i s organizacijom dočeka Nove godine za odrasle. Ipak, raduje nas što posljednje godine nisu prošle barem bez dočeka za djecu. Najveći problem su uvijek finansije, ali tražimo dodatno sponzore i uz pomoć svih njih prenesemo novogodišnju atmosferu i na najmlađe", zaključio je Škiljo.

Podsjetimo, doček Nove godine na otvorenom neće biti organizovan u Zenici ni ove godine, a Zeničani će ponoć dočekati u ugostiteljskim objektima, hotelima i u kućnoj atmosferi u društvu prijatelja i porodice.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...