Mini disco
43

Najmlađi Tuzlaci uz Djeda Mraza i mađioničare proslavili Dječiju novu godinu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Najmlađi Tuzlaci danas su uz smijeh i odličnu zabavu proslavili Dječiju novu godinu, a Trg slobode samo za njih pretvoren je u mini disco.

Brojni mališani danas su u pratnji svojih roditelja stigli na Trg slobode na kojem je za njih upriličena posebna zabava koju su upotpunili nastupi članova gradskog dječijeg hora Slavuj, zatim orkestra Balsika i Rock škole za djevojčice.

Ni ova proslava Dječije nove godine nije prošla bez klovnova, Djeda Mraza i mađioničara koji su za malu raju izvodili posebne trikove.

Proslavu Dječije nove godine organizirali su Gradska uprava Tuzle, Turistička zajednica ovog grada, Centar za kulturu i Javno komunalno preduzeće Pannonica.

"Ove hladne decembarske dane nastojali smo utopliti zabavom. Imali smo koncerte grupa TBF, Bombaj štampa, Komšije i Džejle Ramović, a tradicionalno smo ovaj dan posvetili djeci. Tačno u podne posljednjeg dana ove godine upriličili smo bogat program za njih, jer će oni večeras biti predati na čuvanje, a stariji će se zabaviti na javnom dočeku Nove godine", kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Poslije proslave Dječije nove godine nastavljaju se pripreme za javni doček Nove godine na otvorenom koji će večeras biti upriličen na istom trgu. Van Gogh, grupa Divan i Al Dino Tuzlake će uvesti u 2020. godinu.