|

Najmlađi štićenici Doma na Bjelavama spavaju u novim krevetićima

Najmlađi štićenici Doma na Bjelavama spavaju u novim krevetićima
2
F
FENA
12.7.2019. u 16:13
18
komentara
2

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas Kantonalnu javnu ustanovu Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama povodom sredstva koja je Grad Sarajevo osigurao za nabavku novih 20 krevetića i madraca za najmlađe štićenike te ustanove.
"Mi smo iz medija saznali za ovaj problem i odmah reagirali. Ali nama ovdje treba sistemsko rješenje, a ne da se ovako mora intervenirati. Ova djeca i ustanova zaslužuju mnogo više brige i ulaganja", istaknuo je Skaka.

V.d. direktorica ove javne ustanove Selma Puzo zahvalila je Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki za dugogodišnju podršku njihovom radu te mu uručila zahvalnicu i sliku koju su izradili štićenici.

"Bila mi je čast danas provesti vrijeme u druženju sa djecom i uposlenicima", kazao je gradonačelnik.

Tokom posjete razgovarano je o planovima da djeca iz Doma ljetuju u Novom Vinodolskom kao gosti glavnog grada Hrvatske.

Delegacija iz njemačkog grada Friedrichshafena, svaki put prilikom posjete Sarajevu, posjeti i uruči donaciju Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama. Sve je to rezultat intenzivne međunarodne saradnje Grada Sarajeva sa pobratimskim i partnerskim gradovima Evrope i svijeta i trajnom saradnjom sa ovim Domom, saopćeno je iz Grada Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...