|

Najmlađi Bišćani najavljuju mjesec ramazana šetnjom i paljenjem fenjera

Najmlađi Bišćani najavljuju mjesec ramazana šetnjom i paljenjem fenjera
8
Piše: M. N.
2.5.2019. u 21:43
43
komentara
8

dijeljenja
Najmlađi Bišćani najavljuju mjesec ramazana šetnjom i paljenjem fenjera
Najmlađi Bišćani treću godinu zaredom će u svom gradu formiranjem Ramazanskog vozića označiti početak svetog mjeseca za muslimane širom svijeta.
Mališani od tri do 10 godina okupit će se ispred Islamskog pedagoškog fakulteta u Žegarskoj aleji i onda će u koloni šetati do džamije Fethija. U rukama će imati fenjere koje će zapaliti pred džamijom i simbolično označiti prvu noć ramazana.

"Njegujmo zajedno tradiciju koju smo započeli prije dvije godine i dočekajmo još jedan ramazan sa puno sreće, veselja i smijeha u najljepšem društvu", kazali su organizatori iz Asocijacije iskre.

Za sve učesnike i njihove roditelje pripremljeni su i slatki zalogaji kako bi ova noć bila još slađa, ali i poklone. Ramazanski vozić počinje u 18:30 sati.

Radost ramazana osjetit će i osnovci za koje je u subotu, 4. maja, organizovana radionica Ramazanski putokaz koja će biti održana u Gradskoj džamiji.

Ramazan ove godine počinje u ponedjeljak 6. maja, kada je prvi dan posta. Mjesec ramazan je mjesec obaveznoga posta za sve punoljetne, zdrave muslimane koji nisu na putu. Završava se 3. juna, a prvi dan Ramazanskog bajrama je utorak, 04. juna.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...