BiH
0

Najljepši balkon u Općini Novi Grad

Sarajevo-x.com
U povodu Svjetskog dana populacije pod motom "Čist i zdrav okoliš za bolji kvalitet življenja" danas je u Općini Novi Grad Sarajevo održana promocija i prezentacija partnerskog projekta "Izbor najljepšeg balkona, ulaza i bašte u Općini Novi Grad Sarajevo 2009". Partner u realizaciji projekta je Udruženje Centra za okolišno održivi razvoj – COOR.

Na promociji su dodjeljene nagrade i pohvale najuspješnijim u visini od 2.250 KM, koje je obezbjedila Općina Novi Grad Sarajevo.

Prvu nagradu od 200,00 KM za najbolji balkon, dobio je Imamović Nasuf i Vahdeta, ul. Akifa Šeremeta:29/I, drugo mjesto i nagradu od 150 KM dobila je Delić Zdravka ul. R. Rude Tomića: 8/II i treće mjesto i nagradu od 100. KM dobila je Bajraktarević Elma ul. Akifa Šeremeta 26/II. Pohvale za lijepo uređene balkone i po 50,00 KM dobile su Jugo Zahida i Pršeš Fatima.

Najljepši ulaz i prvu nagradu od 300,00 dobila je Žuljević Tevhida ulaz: Andrije Andrejevića: 44, drugo mjesto i nagrada od 200 KM osvojila je Nana Faza u ul Nerkeza Smailagića br. 5, i treće mjesto i nagradu od 150 KM osvojio je Memović Fehim ulaz Nerkeza Smailagića : 10. Dok su pohvale i novčane nagrade od 50,00 KM u ovoj kategoriji dobili Muratović Hašim, Avdić Džemil i Vukosava Ivić.

Prvo mjesto i nagradu od 300 KM za najbolju baštu dobili su Marevac Jasmin i Sanela ul Viteška :17/a , drugu nagradu i 200 KM dobili su Titović Ševal i Fikreta ul. Bjelogovička:45, i treću nagradu od 150 KM dobila je Volić Rabija ul. Bjelogovička :54. Pohvale i po 50 KM u ovoj kategoriji dobili su Imamović Bjelka, Nedžibović Almasa, Devedžija Himzo i Nezira i Čustović Enes.