Prnjavor
0

Najezda zmija na kuću tročlane porodice

SRNA
Tročlana porodica Milinčić iz prnjavorskog sela Gornji Smrtići doživjela je zastrašujuću najezdu zmija koje su navalile na njihovu porodičnu kuću.

Ekipa Vatrogasne jedinice iz Prnjavora zatekla je juče oko 12.10 sati, kada je izašla na lice mjesta, dvadesetak zmija u i oko kuće Vidanke Milinčić, samohrane majke dvoje maloljetne djece.

Rukovodilac gašenja požara opštine Prnjavor Igor Živković rekao je Srni da je jedna zmija, koja se nalazila na krovu kuće, bila dugačka oko dva metra.

"Prizor je bio krajnje dramatičan. S obzirom da se kućica, ako se tako može nazvati, nalazi u neposrednoj blizini šume i kamenjara sumnjamo da je riječ o šarkama, a možda čak i o poskocima" , rekao je Živković.

On je istakao da su vatrogasci, u nedostatku "hvataljki", koristili CO2 aparate koji imaju rashlađujući karakter da bi na neki način otjerali zmije, te dodao da taj efekat traje veoma kratko i da problem time nije riješen.

Živković je istakao da je porodica Milinčić siromašna i da majka Vidanka i njena djeca sedmogodišnja Anita i petogodišnji Aleksandar žive u veoma teškim uslovima.

Vidanka Milinčić kaže da pojava zmija u dvorištima seoskih kuća nije rijetkost i da ih je bilo i proteklih godina.
Ona je dodala da, kada vidi zmiju, upali neku krpu i zmija ode, ali da je ova najezda više nego zastrašujuća.

Milinčićeva i njena djeca već nekoliko noći spavaju kod komšija.

Komandir policije u Prnjavoru Boro Tramošljanin rekao je da je policija bila na licu mjestai da će sačiniti izvještaj i proslijediti ga Centru za socijalni rad.

Socijalni radnik u Centru za socijalni rad u opštini Prnjavor Jovanka Tišma rekao je da im je samohrana majka Vidanka Milinčić od ranije poznata i da je to porodica koja se nalazi u stanju socijalne potrebe.

Tišma je pojasnila da su Vidanki nekoliko puta dodjeljivane jednokratne pomoći, kao i da je korisnik dječijeg dodatka.

"Ono što trenutno možemo uraditi, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije, jeste da Centar može biti posrednik u smještaju Vidanke sa djecom kod njene porodice u Srđevićima, jer  trenutno nema mogućnosti za rješavanje stambenog problema", rekla je Tišma.