|

FOTO
/
Najezda škorpija u tuzlanskom naselju Sjenjak

Najezda škorpija u tuzlanskom naselju Sjenjak
0
S
Piše: D. Brkić
22.3.2012. u 18:43
113
komentara
0

dijeljenja
Građani tuzlanskog naselja Sjenjak traže hitnu intervenciju nadležnih institucija zbog najezde škorpija. Naime, nekoliko građana je u svojim kupatilima zateklo škorpije, koje su kroz kanalizacione cijevi dospjele u njihove stanove.

"Razgovarao sam sa još nekoliko komšija i oni su mi rekli kako imaju istih problema. Živim na prvom spratu i u svom kupatilu sam nedavno ubio jednu škorpiju", kaže nam stanovnik naselja Sjenjak koji je konratrirao redakciju portala Sarajevo-x.com.

U nekoliko blokova naselja Sjenjak proteklih dana obavljena je dezinsekcija i deratizacija, ali građani apeluju da nadležne institucije reaguju i da deratiziraju vanjske cijevi, odvode i obalu rijeke Jale.

Foto: Čitatelj/Sarajevo-x.com Foto: Čitatelj/Sarajevo-x.com

"Nije samo riječ o škorpijama. Pojavio se i veliki broj žohara te drugih insekata. Dolazi još toplije vrijeme i pribojavamo se težih posljedica", kažu stanovnici tuzlanskog naselja Sjenjak.

Neki od građana odlučili su se za dezinsfekciju i deratizaciju svojih stanova. No, oni koji nisu imali 35 KM, koliko košta taj postupak, primorani su da se sa škorpijama,
žoharima i drugim insektima bore na drugačiji način.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...