{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najboljim maturantima uručena priznanja: Islamska zajednica je ponosna na njih

Klix.ba
9.6.2014. u 12:37
139
Najboljim maturantima uručena priznanja: Islamska zajednica je ponosna na njih
139
Na Fakultet islamskih nauka u Sarajevu danas je održana tradicionalna manifestacija "Maturalni dan" učenika završnog razreda sedam medresa, Islamske gimnazije iz Zagreba te Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva. Manifestaciji su prisustvovali učenici generacije i odlični učenici kojima je zamjenik reisu-l-uleme IZ BiH Husein ef. Smajić dodijelio nagrade.
Više od 260 učenika primilo je priznanje kako nagradu za trud i rad tokom protekle četiri godine.

"Islamska zajednica je ponosna na ove kadrove koji se nude sutra ovom društvu i ovoj zajednici. Mi smo sretni što možemo ovim kadrovima ponuditi, uz vjersko obrazovanje, i obrazovanje egzaktnih nauka koje su propraćene kroz naše medrese", rekao je ef. Smajić dodavši kako su Bošnjaci sretni što imaju generaciju koja nosi ponos i ugled čitavim svijetom.

Među ovim učenicima su budući ljekari, ekonomisti, arhitekte, farmaceuti i brojni drugi koji će doprinijeti razvoju bh. društva.

Efendija Smajić im je poručio da budu dobri građani, iskreni vjernici, praktikuju ono što su naučili i ponijeli iz medresa te da budu ponos islamske zajednice i Bošnjaka na ovim prostorima

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: