{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolji ustav je onaj koji je rezultat kompromisa

F
11.5.2009. u 12:07
0
0
Najbolji ustav je onaj koji je rezultat kompromisa
0
Najbolji ustav je onaj koji je rezultat kompromisa
Predsjednik Parlamenta Kraljevine Norveške Thorbjorn Jagland, u okviru zvanične posjete BiH, razgovarao je danas sa članovima Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH).
Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u BiH, reformama Ustava BiH te putu BiH ka EU, izjavio je nakon sastanka predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Beriz Belkić.

"Predsjedavajući Jagland istakao je spremnost Parlamenta Kraljevine Norveške i norveških stručnjaka da nam pomognu ubrzati i realizirati proces reforme Ustava BiH. Norveška je o ovom pitanju najpozvanija da nas savjetuje jer će 2014., ova zemlja proslaviti 200. godišnjicu Ustava Kraljevine Norveške", kazao je Belkić.

Jagland je istakao da je zadovoljan što se u BiH radi na reformama iz svih oblasti te objasnio da je za BiH najbolji onaj ustav koji je rezultat kompromisa.

"Politika je kompromis i pregovaranje, a najbolji je onaj ustav koji je kreiran bez uticaja izvana. Nijedan ustav koji je napravljen izvan granica zemlje ne može preživjeti", rekao je Jagland.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: