Sajam ideja mladih
0

Najbolji projekti idu na seminare u Njemačku i Francusku

Sarajevo-x.com
U klubu Sloga danas će od 14:45 do 17 sati biti priređen 2. BH sajam ideja mladih. Učenici osnovnih i srednjih škola koji su kroz radionice prezentirali ideje u 12 gradova BiH danas će to isto učiniti i u Sarajevu.

Prethodno predstavljeni, ali i novi projekti koje će mladi prezentirati vezani su za probleme u njihovim školama, kao što su obnova biblioteke, WC-a, te brojni drugi. Nagrada za najbolji projekat iznosila je 400 KM, a nju će učenici iskoristiti prvenstveno za rješavanja navedenih problema, ali i u humanitarne svrhe.

"Ovo je mlada populacija koja želi svojim radom i trudom pomoći obrazovnim i drugim institucijama u rješavanju problema, a to je zadivljujuće. Imali smo određenu podršku od nekih nivoa vlasti i određenih kompanija što nam je jako važno za ovakav tip projekta", kazao je za Sarajevo-x Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor Omladinske informativne agencije.

Na ovom sajmu neće biti novčanih nagrada, dok će za tri najbolja projekta biti omogućeno učešće na Međunarodnom seminaru u Njemačkoj i Francuskoj.