{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolji projekti idu na seminare u Njemačku i Francusku

S
Sarajevo-x.com
18.6.2008. u 13:05
0
0
Najbolji projekti idu na seminare u Njemačku i Francusku
0
Najbolji projekti idu na seminare u Njemačku i Francusku
U klubu Sloga danas će od 14:45 do 17 sati biti priređen 2. BH sajam ideja mladih. Učenici osnovnih i srednjih škola koji su kroz radionice prezentirali ideje u 12 gradova BiH danas će to isto učiniti i u Sarajevu.
Prethodno predstavljeni, ali i novi projekti koje će mladi prezentirati vezani su za probleme u njihovim školama, kao što su obnova biblioteke, WC-a, te brojni drugi. Nagrada za najbolji projekat iznosila je 400 KM, a nju će učenici iskoristiti prvenstveno za rješavanja navedenih problema, ali i u humanitarne svrhe.

"Ovo je mlada populacija koja želi svojim radom i trudom pomoći obrazovnim i drugim institucijama u rješavanju problema, a to je zadivljujuće. Imali smo određenu podršku od nekih nivoa vlasti i određenih kompanija što nam je jako važno za ovakav tip projekta", kazao je za Sarajevo-x Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor Omladinske informativne agencije.

Na ovom sajmu neće biti novčanih nagrada, dok će za tri najbolja projekta biti omogućeno učešće na Međunarodnom seminaru u Njemačkoj i Francuskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: