2022/2023 godina
285

Najbolji osnovci i srednjoškolci iz Federacije BiH dobili nagrade za uspjeh

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2022/2023 godini upriličena je danas u Sarajevu.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, uručila je diplome i jednokratne novčane nagrade za 59 osnovaca i srednjoškolaca koja su nominirala kantonalna ministarstva obrazovanja.

Ministrica Duraković uručila je priznanja i za 55 osnovnih i srednjih škola koje su davale podstrek da učenici postignu vrhunske rezultate.

"Želim se zahvaliti federalnom ministru što su nas okupili i pozvali u lijepom broju te što su prepoznali trudi i uspjeh svih ovih učenika i što ih promovira na ovaj način. Nadam se da će ovo ostaviti dobar dojam i motivaciju za sve sljedeće generacije kao poticaj na što bolje učenje i uspjeh", kazala je srednjoškolka iz Ljubuškog koja je postigla brojne uspjehe na takmičenjima.

Jedan od srednjoškolaca koji se bavi umjetnošću kazao je kako je potrebno puno odricanja da bi se uspjelo u nečemu što nema veliku podršku društva i vlasti. On se konkretno morao odreći današnjeg trenda i moderne popularnosti da bi ostao svoj, no drugi ističu kako su se odricali i mnogo slobodnog vremena.

"Sve treba izbalansirati. Mladi treba da shvate šta im je bitno za obrazovanje i razvoj", poručili su.