Ajanović o vladajućim strankama
0

"Najava novih poskupljenja je podmukla politika"

FENA
Najava novih neopravdanih poskupljenja i daljnji pad životnog standarda građana predstavlja odraz podmukle politike vladajućih stranaka, kazao je predsjednik Bosanske stranke Mirnes Ajanović.

On smatra kako vladajuće stranke, zbog spoznaje da će na predstojećim izborima izgubiti vlast, prema građanima provode kampanju stvaranja psihoze i produbljivanja ekonomsko-političke krize, kako bi se pred izbore mizernim popravljanjem stanja i manipulacijom kupljenih medija, predstavili kao spasioci ugroženih građana.

"Zastrašujuće je što u aktualnom razularenom političkom orgijanju vladajućih stranaka opijenih pljačkom i nedodirljivošću učestvuje i opozicija koja bez adekvatne političke reakcije šutke promatra podmuklu kampanju kojom bh. vladari provode dodatni teror nad građanima", istaknuo je Ajanović.

Po njegovom mišljenju, stanje u BiH pokazuje kako se vlast od građana odmetnula u tolikoj mjeri, da se i ne krije činjenica da su nova poskupljenja, kao i otimanje od umirovljenika i plaća radnika, jedini preostali vid profita za političke dužnosnike.