|

Nagrađeni sarajevski policajci koji su spasili muškarca od utapanja u Miljacki

Nagrađeni sarajevski policajci koji su spasili muškarca od utapanja u Miljacki
29
Klix.ba
20.2.2020. u 16:10
8
komentara
29

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić uručio je danas zahvalnice i novčane nagrade policajcima PS Stari Grad za iskazanu hrabrost, koji su u utorak 18. februara spasili čovjeka od utapanja u Miljacki, u blizini brane Bentbaša.
Priznanja su dobili policajci PU Stari Grad Merima Čelik, Siniša Kovačević, Adnan Karaman, Danijel Tomić i Asmir Durović. Upravo se Durović našao prvi na mjestu događaja tog dana.

"U toku redovnih aktivnosti smo dobili obavijest da je građanin vidio čovjeka u koritu rijeke Miljacke u blizini brane Bentbaša. Vrlo brzo sam s kolegama Adnanom i Sinišom krenuo u spašavanje osobe, formirali smo ljudski lanac i iz hladne rijeke nadljudskim naporima izvukli čovjeka u besvjesnom stanju", kazao je Asmir.

Uz pomoć policajaca Merime i Danijela i ekipe Hitne pomoći, čovjek je poslije spašen od smrzavanja. Prisutni su zaključili da se ova akcija uspješno završila usljed odlične koordinacije građana i policije, ali i doze sreće, s obzirom da muškarac nije završio u vrtlogu rijeke, što može biti naročito opasno u zimskom periodu. Također, policajci su istaknuli veliko zadovoljstvo zbog spašavanja onog najvrijednijeg, a to je ljudski život.

Načelnika Hadžibajrića zanimalo je kako je došlo do ovog nesretnog slučaja, a rečeno mu je da se sumnja da je riječ o starijoj osobi koja je u momentu pada u rijeku bila sama, te je najvjerovatnije upao u vodu, pored brane.

"Ponosni smo što u Starom Gradu imamo ovako hrabre policajce spremne da pomognu ljudima u nevolji. Želio sam vas upoznati i izraziti vam svoju zahvalnost što brinete o našim građanima", kazao je načelnik Hadžibajrić.

Općina Stari Grad i Prva policijska uprava – PS Stari Grad imaju kontinuiranu saradnju, a općina je u proteklom periodu u više navrata izdvajala sredstva za nabavku opreme policijskim službenicima. U novembru 2018. godine Općina je nabavila i terensko motorno vozilo Škoda Rapid za potrebe Prve policijske uprave, te osigurala postavljanje videonadzora koji je pod kontrolom ove policijske stanice na brojnim lokacijama u Starom Gradu. U toku je postavljanje video nadzora na svim ulazima i izlazima u Stari Grad koji će također kontrolisati ova policijska stanica.

Na današnjem prijemu kod načelnika, u društvu hrabrih policajaca, bio je i načelnik Prve PU- Policijske stanice Stari Grad Safet Šabović, kao i općinski vijećnik Ekrem Kaljanac. Šabović se zahvalio načelniku Hadžibajriću na pozivu i činjenici da toliko cijeni hrabrost I predani rad policajaca PS Stari Grad.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...