{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrađeni najbolji učenički radovi o Kapiji

30.6.2015. u 10:04
0
0
Nagrađeni najbolji učenički radovi o Kapiji
0
Nagrađeni najbolji učenički radovi o Kapiji
U prostorijama Udruženja 25. maj 95. Kapija uručene su nagrade najboljim učenicima, koji su u proteklom periodu pisali i slikali o tuzlanskoj Kapiji. Riječ je o realizaciji manifestacije "Uvedimo Kapiju u škole - Kapija u srcima djece".
Ova manifestacija se organizuje drugu godinu za redom, i ono što je novina je veći proj nagrađenih literalnih i likovnih radova. Kapija se ne nalazi u nastavnom planu i programu škola, te je i ovo jedan od načina da se utiče na nadležne institucije, kako bi se dešavanja od 25. maja 1995. godine, kao dokazani ratni zločin, uvrstile u školske udžbenike.

Kako je kazao Edin Hurić, predsjednik Udruženja 25. maj 95. Kapija, odziv učenika ove godine na konkursu je slabiji u odnosu na predhodnu, te će za narednu pripreme krenuti znatno ranije.

Nagrade je uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je u svom obraćanju kazao, da se ne smije dopustiti da neko u budućnosti, prepravlja istoriju o Kapiji. Zato je jako važno ovaj događaj uvrstiti u školski program, barem u Tuzlanskom kantonu. Kako se moglo čuti ovom prilikom, od inicijative uvođenja Kapije i drugih dokazanih zločina u obrazovni sistem se neće odustati, bez obzira da li to bilo za godinu ili dvije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: