{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrađeni najbolji učenički radovi o Kapiji

30.6.2015. u 10:04
0
0
Nagrađeni najbolji učenički radovi o Kapiji
0
Nagrađeni najbolji učenički radovi o Kapiji
U prostorijama Udruženja 25. maj 95. Kapija uručene su nagrade najboljim učenicima, koji su u proteklom periodu pisali i slikali o tuzlanskoj Kapiji. Riječ je o realizaciji manifestacije "Uvedimo Kapiju u škole - Kapija u srcima djece".
Ova manifestacija se organizuje drugu godinu za redom, i ono što je novina je veći proj nagrađenih literalnih i likovnih radova. Kapija se ne nalazi u nastavnom planu i programu škola, te je i ovo jedan od načina da se utiče na nadležne institucije, kako bi se dešavanja od 25. maja 1995. godine, kao dokazani ratni zločin, uvrstile u školske udžbenike.

Kako je kazao Edin Hurić, predsjednik Udruženja 25. maj 95. Kapija, odziv učenika ove godine na konkursu je slabiji u odnosu na predhodnu, te će za narednu pripreme krenuti znatno ranije.

Nagrade je uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je u svom obraćanju kazao, da se ne smije dopustiti da neko u budućnosti, prepravlja istoriju o Kapiji. Zato je jako važno ovaj događaj uvrstiti u školski program, barem u Tuzlanskom kantonu. Kako se moglo čuti ovom prilikom, od inicijative uvođenja Kapije i drugih dokazanih zločina u obrazovni sistem se neće odustati, bez obzira da li to bilo za godinu ili dvije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: