{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nagrade za najljepše uređena dvorišta i zelene površine

F
15.7.2015. u 12:27
23
16
Nagrade za najljepše uređena dvorišta i zelene površine
23
Nagrade za najljepše uređena dvorišta i zelene površine
Foto: FENA
U okviru projekta pod nazivom “Eko kalendar Općine Stari Grad 2015“, koji finansira ta sarajevska općina, a implementira Udruženje građana "Centar za okolišno održivi razvoj" (COOR) iz Sarajeva danas su dodijeljene nagrade i zahvalnice građanima koji su se prijavili za učešće u izboru najboljeg dvorišta /zelene površine.
S obzirom na hortikulturnu uređenost prijavljenih dvorišta, komisija je odlučila da se Mualemu Huskoviću (MZ Hrid-Jarčedoli) dodijeli prvo (I) mjesto, Ibrahimu Butmiru (MZ Širokača) drugo (II) mjesto, te Ani Đukić (MZ Mošćanica) treće (III) mjesto.

U skladu sa projektom, nagrađeni će imati mogućnost da izaberu opremu, alat ili rasad za uređenje svojih dvorišta u iznosu od: prvonagrađeni 150 KM, drugonagrađeni 100 KM i trećenagrađeni 50 KM.

Foto: FENA
Foto: FENA


Ove godine, prvi put na području općine Stari Grad, COOR iz Sarajeva učestvuje u realizaciji projekta Eko kalendar u saradnji sa lokalnom zajednicom. Projekat je započeo u maju 2015. i predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 7.850 KM.

Planirano je obilježavanje različitih 10 ekoloških datuma provedbom različitih aktivnosti od obilježavanja Svjetskog dana populacije do – Dana ekoloških pokreta.

Foto: FENA
Foto: FENA


Nakon obilježavanja posljednjeg planiranog eko datuma, tim COOR-a će osmisliti izgled Eko kalendara za 2016. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: