|

Nagrada "Sloboda" za izuzetan doprinos humanizmu

Nagrada "Sloboda" za izuzetan doprinos humanizmu
3
Klix.ba
7.12.2012. u 08:35
1
komentara
3

dijeljenja
Nagrada "Sloboda" za izuzetan doprinos humanizmu Tvrtko Kulenović
Akademik Tvrtko Kulenović, predsjednik Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Međunarodnog centra za mir Sarajevo (IPC) objavio je odluke Odbora o dodjeli tradicionalne nagrade "Sloboda" povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava za izuzetan doprinos humanizmu, borbi za ljudska prava i slobodu u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu.
Dobitnici nagrade "Sloboda" za 2012. su Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a, Thorbjørn Jagland, generalni sekretar Vijeća Evrope, Kurt Bergmann, pokretač humanitarnog projekta "Susjed u nevolji" iz Austrije, Nermina Kurspahić, glavna i odgovorna urednica časopisa "Odjek".

Kolektivni dobitnici nagrade su USAID, ACIPS, Mreža za izgradnju mira u BiH, Fondacija Mak Dizdar, Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) i Fondacija Mozaik.

Predsjednik IPC-a Sarajevo Ibrahim Spahić uručit će nagradu dobitnicima na posebnoj ceremoniji 7. februara 2013.godine u okviru ceremonije otvaranja XXIX međunarodnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima 2013." koja se će održavati pod motom "Umjetnost dodira", najavljeno je iz Međunarodnog centra za mir Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...