Grad Sarajevo
0

Nagrada od 20.000 KM za KK Bosnu

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za državne prvake u košarci - igrače, trenere, Upravu i menadžment KK Bosna predvođene predsjednikom Nihadom Imamovićem.

Gradonačelnica im je čestitala na osvojenoj tituli, te nagradila s 20.000 KM za postignuti uspjeh i zalaganje u protekloj sezoni.

"Iza vas su veoma teške i važne utakmice, ali isto tako pred vama je novi izazov kako bi u narednoj sezoni, uz iskusne igrače i nove, mlade i talentirane snage, "Bosna" nastavila svoj put uspjeha. Grad će i u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati apsolutnu podršku KK Bosna u dostojnom predstavljanju Grada Sarajeva i BiH, ali i na podmlađivanju ekipe što i jeste vaš primarni cilj", istakla je gradonačelnica Borovac.

Predsjednik Kluba Imamović zahvalio se u ime igrača i Uprave Gradu Sarajevu na prijemu i nagradi. Istakao je da je KK Bosna imala jednu od najuspješnijih sportskih sezona, osvojivši ponovno šampionsku titulu i plasirajući se među 32 ekipe ULEB kupa.

"Sarajevo ne bi bilo glavni grad da nema kulturnih manifestacija poput "Sarajevo film festivala", Baščaršijskih noći, kao i izuzetnih sportskih kolektiva: FK Željezničara i Sarajeva, RK Bosna, KK Bosna, ŽKK Željezničar," istakao je Imamović.

On je dodao da uvijek s ponosom ističu da je KK "Bosna" multietnički klub koji će, uvjeren je, u idućoj sezoni pružiti svojim vjernim navijačima i građanima Sarajeva i BiH još bolje rezultate.

Sudionici današnjeg susreta složili su se da vrhunski sport, koji afirmiše Grad i Kanton Sarajevo, te BiH, treba podržati sa svih nivoa vlasti, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.