Kuzmanović-Bušniak
0

Naglašena potreba transformacije OHR-a

SRNA
Predsjednik Republike Srpske /RS/ Rajko Kuzmanović tokom današnjeg sastanka sa šefom kancelarije OHR-a u Banjaluci Ivanom Bušniakom ponovio je stav predstavnika Srpske o potrebi što skorije transformacije OHR-a u Kancelariju specijalnog predstavnika EU i ukidanja bonskih ovlašćenja.

"U tom smislu, potrebno je efikasno riješiti raspodjelu državne imovine", rekao je Kuzmanović, dodavši da po ovom pitanju RS ima jasan, pravičan i logičan stav i da problemi nastaju jer određene strane u BiH, zbog različitih interesa, nisu iskreno zainteresovane za njegovo rješavanje.

Kuzmanović je tokom oproštajne posjete Bušniaka naglasio da je RS opredijeljena za evroatlanske integracije, ali da ne može prihvatiti neargumentovane tvrdnje da je postojeći Ustav prepreka tim integracijama, saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS.

On je dodao da je stav RS o evetualnim ustavnim promjenama definisan u Deklaraciji koju je usvojila Narodna skupština RS.

Kuzmanović je zahvalio šefu Kancelarije OHR-a u Banjaluci na ukupnom angažovanju tokom njegovog mandata u BiH i RS, te mu poželio puno uspjeha u daljem radu, izrazivši uvjerenje da će uspješna saradnja između organa i institucija RS i Kancelarije OHR-a u Banjaluci biti nastavljena.