{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nadzorni odbor RTV FBiH moguća tačka dnevnog reda

F
17.11.2008. u 16:01
0
0
Nadzorni odbor RTV FBiH moguća tačka dnevnog reda
0
Nadzorni odbor RTV FBiH moguća tačka dnevnog reda
Foto: Sarajevo-x.com
U Sarajevu je za sutra najavljeno zasjedanje Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema izjavi Agenciji Fena predsjedavajućeg Safeta Softića, na dnevnom redu će biti prijedlog za kadrovski sastav Nadzornog odbora Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine, ali samo pod uvjetom da odgovarajuća parlamentarna komisija utvrdi do sutra taj prijedlog. U protivnom, ovo pitanje neće se razmatrati, napomenuo je Softić.

Sutrašnje zasjedanje zapravo je nastavak sjednice održane 29. oktobra u Sarajevu, kada je prolongirano izjašnjavanje poslanika o amandmanu CIX na Ustav FBiH.

Izjašnjavanje bi moglo biti obavljeno sutra.

Amandman nalaže da delegati srpske nacionalnosti u Domu naroda Federalnog parlamenta učestvuju u odlučivanju o novim simbolima Federacije - grbu i zastavi.

Na prijedlog poslanika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Damira Mašića, poslanici su 29. oktobra zadužili Federalnu vladu da u roku od 15 dana dostavi ovom domu punu informaciju o cijenama naftnih derivata te poduzetim mjerama za zaštitu potrošača i građana.

Predsjedavajući Softić ističe da dosad nema saznanja o eventualnom prispjeću takve informacije u Parlament.

29. oktobra je odobren prijedlog za izmjenu Zakona o državljanstvu Federacije.

Ako ga odobri i federalni Dom naroda, izmjene će omogućiti da djeca rođena u Federaciji mogu imati državljanstvo u ovom entitetu, iako su im roditelji rođeni u Republici Srpskoj i formalno imaju tamošnje državljanstvo.

Poslanici Predstavničkog doma 29. oktobra su većinom glasova odobrili i Vladin plan za prevenciju i suzbijanje maloljetničke delikvencije u FBiH koji u prvom dijelu predviđa preventivno djelovanje u sistemu obrazovanja, a u drugom normativno-institucionalno djelovanje.

Prema službenoj najavi, sutrašnja sjednica treba da počne u 10 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: