BiH
0

Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima

FENA
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, na sjednici održanoj u četvrtak, raspravljao je, između ostaloga, o optužbama na račun članova Nadzornog odbora koje je, u nekim medijima, izrekao federalni ministar energije, rudarstva i indusrije Vahid Hećo, poslije prekinute Skupštine JPEPBiH.

Hećo je optužio članove Nadzornog odbora da su opunomoćeniku Ministarstva energije, rudarstva i industrije na pomenutoj Skupštini, advokatu Asimu Crnaliću, predložili da im se isplate naknade za rad u Odboru do kraja njihovog mandata, do marta 2008. godine, u kom slučaju bi i prije tog roka napustili rad u Nadzornom odboru.

Članovi Nadzornog odbora, njih sedam, kako se navodi u saopćenju iz Elektroprivrede BiH, jednoglasno su prihvatili zaključak kako je ta tvrdnja "notorna laž sračunata na nanošenje štete nama pojedinačno i Nadzornom odboru kao cjelini.

  • Kako je navodne izjave Asima Crnalića u javnosti interpretirao Vahid Hećo, a polazeći od činjenice da je Asim Crnalić poznati advokat i predsjednik Advokatske komore Federacije BiH, Nadzorni odbor će se obratiti Crnaliću sa zahtjevom da autorizira ili demantira izjave u pisanim medijima, navodi se u zaključku Nadzornog odbora koji je potpisao predsjednik Odbora Rasim Gačanović.