{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima

F
21.9.2007. u 11:20
0
0
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima
0
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, na sjednici održanoj u četvrtak, raspravljao je, između ostaloga, o optužbama na račun članova Nadzornog odbora koje je, u nekim medijima, izrekao federalni ministar energije, rudarstva i indusrije Vahid Hećo, poslije prekinute Skupštine JPEPBiH.
Hećo je optužio članove Nadzornog odbora da su opunomoćeniku Ministarstva energije, rudarstva i industrije na pomenutoj Skupštini, advokatu Asimu Crnaliću, predložili da im se isplate naknade za rad u Odboru do kraja njihovog mandata, do marta 2008. godine, u kom slučaju bi i prije tog roka napustili rad u Nadzornom odboru.

Članovi Nadzornog odbora, njih sedam, kako se navodi u saopćenju iz Elektroprivrede BiH, jednoglasno su prihvatili zaključak kako je ta tvrdnja "notorna laž sračunata na nanošenje štete nama pojedinačno i Nadzornom odboru kao cjelini.

- Kako je navodne izjave Asima Crnalića u javnosti interpretirao Vahid Hećo, a polazeći od činjenice da je Asim Crnalić poznati advokat i predsjednik Advokatske komore Federacije BiH, Nadzorni odbor će se obratiti Crnaliću sa zahtjevom da autorizira ili demantira izjave u pisanim medijima, navodi se u zaključku Nadzornog odbora koji je potpisao predsjednik Odbora Rasim Gačanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: