{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima

F
21.9.2007. u 11:20
0
0
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima
0
Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH: Ministar Hećo obmanjuje javnost lažima
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, na sjednici održanoj u četvrtak, raspravljao je, između ostaloga, o optužbama na račun članova Nadzornog odbora koje je, u nekim medijima, izrekao federalni ministar energije, rudarstva i indusrije Vahid Hećo, poslije prekinute Skupštine JPEPBiH.
Hećo je optužio članove Nadzornog odbora da su opunomoćeniku Ministarstva energije, rudarstva i industrije na pomenutoj Skupštini, advokatu Asimu Crnaliću, predložili da im se isplate naknade za rad u Odboru do kraja njihovog mandata, do marta 2008. godine, u kom slučaju bi i prije tog roka napustili rad u Nadzornom odboru.

Članovi Nadzornog odbora, njih sedam, kako se navodi u saopćenju iz Elektroprivrede BiH, jednoglasno su prihvatili zaključak kako je ta tvrdnja "notorna laž sračunata na nanošenje štete nama pojedinačno i Nadzornom odboru kao cjelini.

- Kako je navodne izjave Asima Crnalića u javnosti interpretirao Vahid Hećo, a polazeći od činjenice da je Asim Crnalić poznati advokat i predsjednik Advokatske komore Federacije BiH, Nadzorni odbor će se obratiti Crnaliću sa zahtjevom da autorizira ili demantira izjave u pisanim medijima, navodi se u zaključku Nadzornog odbora koji je potpisao predsjednik Odbora Rasim Gačanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: