Ilegalne migracije
0

Nadzorna tijela pojačavaju aktivnosti u izbjegličkim kampovima u cilju održavanja sigurnosti

S. Š.
Foto: Služba za poslove sa strancima
Foto: Služba za poslove sa strancima
Nadležne agencije poduzimaju pojačane aktivnosti na području izbjegličkog kampa Lipa kod Bihaća, a sve u cilju održavanja ilegalnih migracija pod kontrolom.

Sagledavajući aktuelnu problematiku ilegalnih migracija u BiH, a posebno na području Unsko-sanskog kantona, premijer Unsko-sanskog kantona gospodin Mustafa Ružnić, ministar Unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona gospodin Božidar Živko kao i direktor Službe za poslove sa strancima gospodin Žarko Laketa složili su se da je stanje migracija u Bosni i Hercegovini, obzirom na povećan broj ilegalnih migranata, pod kontrolom.

Kako bi se trenutno stanje u oblasti ilegalnih migracija i dalje držalo pod kontrolom dogovoreno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova USK, Služba za poslove sa strancima i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, koja vrši osiguranje kampa na području USK, provode pojačane aktivnosti u cilju poboljšanja opće sigurnosne situacije u izbjegličkim kampovima.

Foto: Služba za poslove sa strancima
Foto: Služba za poslove sa strancima

"U skladu sa tim napravljen je operativni plan postupanja na osnovu kojeg su pripadnici MUP-a USK, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i inspektori za strance Službe za poslove sa strancima jutros, u jutarnjim časovima, proveli akciju pojačane kontrole lica i smještajnih objekata u kampu Lipa u cilju pronalaska nedozvoljenih sredstava, narkotika i sl", saopćeno je iz Službe sa poslove sa strancima.

MUP USK i Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih operativnih aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije unutar Privremeno prihvatnih centara na području USK.