{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nadležna komisija Doma naroda podržala sporazum o CEFTA-i

F
17.9.2007. u 15:50
0
0
Nadležna komisija Doma naroda podržala sporazum o CEFTA-i
0
Nadležna komisija Doma naroda podržala sporazum o CEFTA-i
Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas jednoglasno podržala Sporazum o izmjeni i pristupanju Sprednjoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006.) i predložila Domu da da saglasnost za njegovu ratifikaciju.
Predsjedavajuća Komisije Alma Čolo je nakon sjednice izjavila za Fenu da je bilo prijedloga da se razmatra zakon o provedbi ovog sporazuma koji je predložen i u Predstavničkom domu državnog parlamenta.

"Međutim, mi nismo razmatrali taj zakon na sjednici Komisije jer smo smatrali da Sporazum ne treba uslovljavati nikakvim zakonom“, kazala je Čolo.

Komisija je danas u prvom čitanju razmatrala Prijedlog zakona o zaštiti planova rasporeda integriranih kola i Prijedlog zakona o elektronskom pravnom i poslovnom prometu.

Prema Čolinim riječima, danas se Komisija samo izjašnjavala o principima ovih zakona.

"To su zakoni koji su u skladu s načelima koja su utvrđena u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, u tehničkoj rundi pregovora. Oni treba da doprinesu bržem priključenju BiH evropskom tržištu, pogotovo prijedlog zakona o elektronskom pravnom i poslovnom prometu“, kazala je Čolo.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konkurenciji, kojim se skraćuje rok za donošenje rješenja državne Agencije za konkurenciju sa šest na tri mjeseca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: