{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nadležna komisija Doma naroda podržala sporazum o CEFTA-i

F
17.9.2007. u 15:50
0
0
Nadležna komisija Doma naroda podržala sporazum o CEFTA-i
0
Nadležna komisija Doma naroda podržala sporazum o CEFTA-i
Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas jednoglasno podržala Sporazum o izmjeni i pristupanju Sprednjoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006.) i predložila Domu da da saglasnost za njegovu ratifikaciju.
Predsjedavajuća Komisije Alma Čolo je nakon sjednice izjavila za Fenu da je bilo prijedloga da se razmatra zakon o provedbi ovog sporazuma koji je predložen i u Predstavničkom domu državnog parlamenta.

"Međutim, mi nismo razmatrali taj zakon na sjednici Komisije jer smo smatrali da Sporazum ne treba uslovljavati nikakvim zakonom“, kazala je Čolo.

Komisija je danas u prvom čitanju razmatrala Prijedlog zakona o zaštiti planova rasporeda integriranih kola i Prijedlog zakona o elektronskom pravnom i poslovnom prometu.

Prema Čolinim riječima, danas se Komisija samo izjašnjavala o principima ovih zakona.

"To su zakoni koji su u skladu s načelima koja su utvrđena u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, u tehničkoj rundi pregovora. Oni treba da doprinesu bržem priključenju BiH evropskom tržištu, pogotovo prijedlog zakona o elektronskom pravnom i poslovnom prometu“, kazala je Čolo.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konkurenciji, kojim se skraćuje rok za donošenje rješenja državne Agencije za konkurenciju sa šest na tri mjeseca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: